January 12, 2018

MAKE UP PALING POPULAR UNTUK BABY

Assalamualaikum,



How do you feels about makeup?

Must have item?
Optional?
What makeup?

Ingat senang nak mekap camni? Susah tau..


Msred?

Dulu masa muda remaja kulit tegang lagi putih kuputeh pulak tu, makeup memang my must have necessities. Kalau tak ada memang rasa gatal-gatal tangan lagi teruk dari kurap. Nak pergi market pun nak kene makeup.

Sekarang dah mengampiri senior citizens ni, malas pulak make up. Bukan tak suka. Suka sangat. Tapi dah malas. Kalau keluar pakai bedak baby je share Cik Nen punya. Bau baby memang best. Sekarang ni Msred cuma makeup kan Cik Nen je. Ni memang makeup favourite Msred untuk Cik Nen. Kalau tak buat macam ni tak rasa macam baby pulak. Kene buat macam ni baru nampak macam baby.




Agaknya kalau Msred makeup camni kat muka sendiri, nampak macam baby face tak?




January 10, 2018

KESIAN DIA KESIAN SAYA


Assalamualaikum,

Minggu kedua untuk tahun 2018. Ada tak yang masih tersalah tulis date 2017? Msred takde tersalah tulis ok.



Minggu lepas, ada satu malam ni Msred on the way balik rumah. Dalam pukul 10 pm camtu. Terserempak dengan accident baru jadi. Dalam hujan renyai. Nampak motor tersadai tepi jalan. Then nampak ada perempuan bertudung terduduk atas Jalan. Allahuakbar. Dah ada dua tiga kereta berhenti tolong. Kesian dia mungkin penat baru balik kerja accident pulak. Semuga Allah melindungi dia dan segeralah sembuh kalau ada apa-apa kecederaan.

Msred tak berhenti tolong. Waktu tu day malam dan hujan. Cik Neen pulak demam. Waktu tu dah 4 hari Cik Neen demam on off. Nak balik cepat dia dah tak larat dan meragam je. Hari Ahad semalam baru dia betul-betul sihat. Seminggu dia demam. Nampak turun berat badan dia. Dah lah Cik Neen memang ringan tak berapa berat. Lagilah bertambah ringan.


Bila tengok dia terbaring tak larat nak main nak senyum pun tak larat, sayu je hati. Selalu tengok dia aktif tiba-tiba lembik je. Kadang-kadang rasa bila tengok orang yang kita sayang sakit, lagi seksa dari kita sendiri yang sakit.


MAKE UP PALING POPULAR UNTUK BABY

Assalamualaikum, How do you feels about makeup? Must have item? Optional? What makeup? Ingat senang nak mekap camni? Susah tau...

ALL TIME FAVOURITE